Samuel SM nelonen, Leena Grano Gamesissa toinen

9.-10.6. kilpailtiin Tampereella pyöräsuunnistuksen sprintin ja pitkän matkan suomenmestaruuksista. Samaan aikaan samasta kilpailukeskuksesta kilpailtiin  tossusuunnistuksen Grano Gamesit, jossa nähtiin myös asikkalalaisvärejä.

Pysu SM18 Samppa ja Konsta
Konsta ja Samuel spekuloivat suorituksiaan kilpailun jälkeen.

Pyöräsuunnistuksen SM-kilpailut

Lauantaina sprintissä parhaaseen menestykseen ylsi Pekka Pökälä, joka sijoittui kuudenneksi H70 -sarjassa. Mona Pökälä oli kahdeksas naisten pääsarjassa.

Miesten pääsarjassa nähtiin draamaa. Tuloksissa Raikkaan Konsta Vanhanen sijoittui viidenneksi ja Samuel Pökälä sijalle 15. Miesten pääsarja kuitenkin hylättiin kilpailijan tekemän protestin takia. Maastossa oli leveä ura, jota ei ollut merkitty karttaan. Kyseinen ura sekoitti muutamia urheilijoita ja tuomarineuvoston päätöksellä H21 -sarjan tulokset hylättiin.

Sunnuntaina kilpailtiin pitkän matkan mestaruuksista. Samuel kuittasi edellispäivän harmituksen polkemalla H21-sarjan neljänneksi. Sarjan voittoon polki Andre Haga ennen Pekka Niemeä ja Jussi Laurilaa. Eroa pronssiin Samuelilla kertyi noin 2,5 minuuttia. Konsta oli yhdeksäs. Naisten pääsarjassa Mona polki jälleen kahdeksanneksi.

Grano Games

Grano Gamesit alkoivat jo perjantaina sprintillä. Lauantaina kilpailut jatkuivat keskimatkalla ja sunnuntaina pitkällä matkalla. Lauantaina ja sunnuntaina kilpailut käytiin samassa kilpailukeskuksessa pyöräsuunnistajien kanssa, mutta eri lajit käyttivät kilpailuissaan eri maaston osia eivätkä näin ollen törmäilleet toisiinsa. Molempien lajien maalisuorat olivat vierekkäin, nauhalla erotettuina toisistaan.

Perjantain sprinttiin Raikkaalta osallistui Jussi Kauppinen, joka sijoittui miesten pääsarjassa sijalle 22.

Lauantain keskimatkalla vieraili Leena Hirvonen, joka suunnisti hienosti hopealle. Eroa voittajaan tuli vain puoli minuuttia, kun taas pronssimitalisti jäi Leenalle lähes 4 minuuttia. Jussi oli sarjassaan 41.

Sunnuntain pitkällä matkalla ei nähty Raikkaan urheilijoita.

Kuva: Tampereen Pyrintö / Jari Yli-Hietanen