Minnan Polku 5.5.2019

Lisätiedot tapahtumasta: MInnan Polku -etkot

Minnan Polku 2019

Ilmoittautuneet

Heinäkuussa ensimmäistä kertaa järjestetty Minnan Polku saa jatkoa toukokuussa! 5.5. järjestetämme jälleen hauskan kilpailu-, kunto- ja perhetapahtuman Aurinkovuoren hienoissa maastoissa. Matkat ovat viime vuodelta tutut 2,5km perhesarja sekä 5km, 10km ja 20km. Tapahtuman suunnittelussa hyödynnetään viime vuonna hyväksi todettuja järjestelyjä, mutta myös muutoksia on tulossa. Esimerkiksi 5km, 10km ja 20km matkoilla on omat kuntosarjat ja junioreilla on omat kilpasarjat. Kuntosarjoissa otetaan aika, mutta palkinnot arvotaan osallistujien kesken. 

Tapahtumaan pystyi ennakkoilmoittautumaan sunnuntaihin 28.4. asti. Tapahtumaan voi ilmoittautua vielä tapahtumapäivänä 1,5-kertaisin osanottomaksuin klo 9-10.15 (vain käteinen tai smartum liikuntasetelit). Ilmoittautumalla sitoudut loukkaantumisriskeihin. Vapautat myös järjestäjän korvausvelvollisuudesta tapaturman sattuessa. Ensiapuhenkilöstöä on paikalla ja hätätilanteissa sovelletaan pelastussuunnitelmaa. Lisätietoja tapahtumasta voi kysellä sähköpostilla osoitteessta minnanpolku@asikkalanraikas.net.

 

Sarjat ja osanottomaksut:

2,5 km T12, P12, perhesarja*, osanotto ilmainen

5 km T15, P15, N, M, kunto, osanottomaksu 10 €

10 km N, M, kunto, osanottomaksu 20 €

20km N, M, kunto, osanottomaksu 30 €

 

5-20km matkojen osanottomaksu sisältää keittolounaan ja osallistumispalkinnon. Saat maksuohjeet ilmoittautumisen jälkeen sähköpostilla.

*Perhesarjassa ei ajanottoa. Perhesarjalaisten on mahdollista ostaa kilpailun jälkeen keittolounas hintaan 10€/perhe. Rata ei ole kierrettävissä rattaiden kanssa.

 Jälki-ilmoittautuminen kilpailukeskuksessa viimeistään klo 10.15 mennessä 1,5-kertaisin osanottomaksuin. Paikan päällä maksun voi suorittaa vain käteisellä tai Smartum -liikuntaseteleillä.

Kilpailukeskus: Vääksyn urheilukenttä ja liikuntahallin yläpiha. Vessat ja pesu liikuntahallin pukuhuoneissa. Liikuntahallin yläpihalla on muutama iso teltta, jonka sisällä ilmoittautuminen, ruokailu ja kahvio järjestetään. Paikalla on myös metrilakumyyjä.

Pysäköinti: Pysäköinti omatoimisesti liikuntahallin ja jäähallin pysäköintipaikoille. Varapysäköintitilana kirjaston ja koulujen parkkipaikat. Opastus liikuntahallin pysäköintipaikoille on Asikkalantieltä (paikalla sunnuntaina viimeistään klo 9). Navigointiosoite kilpailukeskukseen on Asikkalantie 14.

Aikataulu:

klo 9.00  jälki-ilmoittautuminen ja numeroiden jako aukeaa, liikenneopasteet ovat paikoillaan

klo 10.15 jälki-ilmoittautuminen päättyy

Klo 10.30 ohjattu alkuverryttely (kesto n. 10min)

Klo 10.50 ryhmittyminen lähtöön alkaa

Klo 11.00 Yhteislähtö kaikille osallistujille

Klo 15.00 Maali suljetaan

Saavuthan paikalle ajoissa, mielellään viimeistään tuntia ennen lähtöä. Koska kaikki lähtevät samaan aikaan, voi numeroiden hakuun ja vessoihin kertyä jonoa.

Lähtö: Kaikkien sarjojen yhteislähtö klo 11.00. 

Numerolaput: Perhesarjalaisia lukuun ottamatta jokainen osallistuja saa oman ja jokainen perhe yhteisen numerolapun. Numerolaput jaetaan liikuntahallin yläpihalla ja ne olisi suotavaa noutaa klo 10.30 mennessä. Numerolappu sisältää ajanottosirun, joka määrittelee suoritukseen käytetyn ajan. Numerot kerätään maalissa pois ja vaihdetaan lounaslippuihin 5-20km matkojen osallistujille.

Reitit: 2,5km, 5km ja 10km juostaan yhtenä lenkkinä. 20km juostaan kahtena 10km lenkkinä. Reittikartat näet tästä linkistä.

Reitit lähtevät leveää ulkoilureittiä pitkin ja seuraavat ulkoilureittiä noin kilometrin. Tämän jälkeen noustaan Aurinkovuoren portaat, joihin voi muodostua pientä sumppua. Matkaa on tässä vaiheessa kuitenkin vasta pieni osa takana, joten ei kannata hermostua. Matkojen alkuosa on muutenkin mäkistä, joten maltti on valttia loppumatkaa ajatellen. Portaiden jälkeen matka jatkuu leveää ulkoilureittiä ja kapeampia polkuja pitkin vaihdellen. Mikäli kerkeät, kannattaa nauttia alueen hienoista maisemista kahden järven, Päijänteen ja Vesijärven välissä.

Reitti on opastettu koko matkalta selkein opastein. Risteykset merkitään nuolin ja paikasta riippuen joko yhtenäisellä tai yksittäisillä puusta roikkuvilla muovinauhoilla. Selkeissä paikoissa, joissa samaa risteyksetöntä polkua tai ulkoilureittiä jatketaan eteenpäin, muovinauhoja on harvemmin. Opasteet käydään laittamassa lauantaina puolen päivän aikaan, joten reittiin voi käydä tutustumassa lauantaina iltapäivästä alkaen. Eri mittaisten reittien risteäviin kohtiin pyritään myös saamaan toimitsijat.

Urheilijoiden edellä kulkee koko 20km matkan maastopyöräilijä, josta tietää 10/20km kärjen saapuvan. Joukon viimeisenä tulee toinen maastopyöräilijä, joka pitää huolen, ettei reitille jää ketään. 

Huolto: 10km on yksi juomahuolto maastossa, puolen välin jälkeen. 20km radalla on lisäksi juomapiste urheilukentällä uudelle kierrokselle lähdettäessä. Juomapisteellä on tarjolla vettä ja urheilujuomaa. Maaston juomapisteellä on pieni ensiapuavarustus sekä mahdollisuus maastosta evakuointiin. Kilpailukeskuksessa on varsinainen ensiapupiste. 

Roskaaminen: Mitä jaksat kantaa metsään, jaksat kantaa myös sieltä pois tai ainakin lähimmän huoltopisteen roskakoriin. Emme hyväksy maaston roskaamista ja roskaamisesta seuraa suorituksen hylkäys.

Tulokset: Tulokset julkaistaan tapahtumapaikalla paperisena ja kilpailun jälkeen Asikkalan Raikkaan nettisivuilla sekä Minnan Polku -facebook sivustolla. Mikäli et halua omaa aikaasi tai nimeäsi näkyviin nettiin menevään tulosluetteloon, ilmoitathan siitä numeroa hakiessasi järjestäjille.

Palkinnot: Kilpasarjojen parhaat palkitaan mm. Lumoniten, Nonamen, Vääksyn Myllyn ja Iittalan tuotteilla. Kuntosarjoissa palkinnot arvotaan kaikkien kuntosarjoihin osallistuneiden kesken. Palkintojen jako suoritetaan tulosten selvittyä. Kaikki osallistujat palkitaan Viipurilaisen kotileipomon leivillä.

 

Viime vuoden tulokset löydät täältä.

 

Yhteistyössä: Asikkalan kunta, Asikkalan Telttapalvelut, Lumonite, Noname, Viipurilainen Kotileipomo, Vääksyn Mylly sekä Vehmaan Maut.